Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Únor 2016

Srdce obalené solí

27. února 2016 v 14:56 | Helena


Přes dva roky jsem přemýšlela nad jednou informací, která mi přišla mailem.
Koukala jsem na to zvláštně, nedokázala jsem si to vůbec představit.

Jedna blogerka mi napsala, že si o jedné osobě myslela, že láska k druhé osobě, o které mluví,
nejde ze srdce. Má je obalené ledem? A přišla jí odpověď: "Ne, solí."

Tohle jsem ještě neslyšela. Mrkající

Je s podivem, když o něčem přemýšlíte a snažíte se tomu přijít na kloub, vždy vám přijde odpovědˇ.

Jednou jsem četla článek o zahradě a najednou jsem zbystřila pozornost, psalo se v něm, že v zimě probíhá
v přírodě slaný proces, který probíhá formou krystalizace, můžeme to také vidět - kpř. sněhové vločky,
zamrzlá vodní hladina .....Tenhle slaný proces má důležitý význam pro klíčení rostlin na jaře.

Pak jsem narazila na googlu na antropozofickou wikipedii a našla tam zajímavé informace:

Srdce je centrálním orgánem, který je spojený s krevním oběhem.
Srdce je velmi citlivý smyslový orgán přes hlavu, obzvláštˇ malého mozku, podvědomě vycitˇuje, co ve zbytku
celého organismu probíhá. Lidé, kteří o tomhletom věděli, zasvěcovali své žáky do Mithraismu, přes
srdeční vycitˇování je uvedli do bdělého vědomého stavu. Tito žáci měli hluboké znalosti o ročních obdobích,
astrologii a pochodech v lidském těle.

Když se podíváte na sedmý stupěń zasvěcení a na symboly a atributy, uvidíte před očima papeže, který si
také tak říká: otec

Srdce se vyvinulo ve slunečním znamení a má být důvěrné a teplé. Možná právě proto každé ochlazení
způsobuje problémy a srdeční potíže. Tvoří se v něm ochlazením sůl? Nesprávné okysličování - oxid
uhličitý, který nestačí krev odplavit? Je asi více faktorů.

V lidském těle probíhá slaný proces v nervovém senzuálním systému, který je nejvyšší v tripartitním lidském
organismu. Je soustředěn hlavně v hlavě a poskytuje fyzický nástroj pro smyslové vnímání, v představivosti
a myšlení. To dává lidem základ pro jejich bdělé denní vědomí, skrze něž zaznamenávají smyslový svět.

Zaznamenali jste to? Slaný proces probíhá v hlavě a srdce je velmi citlivý smyslový orgán přes hlavu.

Důrazně se nechají tři různá rozčlenění lidského organismu odlišit.

nervová soustava - viz vysvětlení výše
rytmický systém
metabolický končetinový systém

Rytmický systém zahrnuje dýchání a krevní oběh, a proto je v souladu s hrudníkovým středem.
Je to důležitý, bytostně fyzikální nástroj citu, živě tekoucího dechu ozvučující lidský hlas.

Jakékoliv změny ve vaší náladě, každá radost, každé utrpení se odráží v hlubokém hlasu změněného
dýchání a zrychluje nebo zpomaluje tep, stejně jako jakákoli fyzikálně-indukovaná změna v dýchání
a v srdečním rytmu okamžitě vrací úder do našeho citového života.
Nicméně, nezažijeme tyto emoce tak jasně a pravdivě, jako ty, které prožíváme přes náš
nervový senzuální systém. V našem pocitovém životě jsme zdá se rezistentní.

Rytmický systém neustále pracuje na vyrovnávání metabolického končetinového systému
a nervového senzuálního systému. Proto je ve středu a vytváří rovnováhu mezi protilehlými polaritami

Metabolický končetinový systém tvoří nejnižší část tripartitního lidského organismu, je to
nástroj, skrze něhož se rozvine činnost vůle. Díky své speciální konstrukci umožuje vzpřímené držení těl lidí.
zdroj: anthro wiki

Kdo se díval na video v předešlém článku, možná zaslechl, že tam, kde nám v těle neproudí energie tak,
jak má, se tvoří krystalky soli.
Když se energie rozproudí, /mnohdy se musí fyzicky roztlačit/, do zablokovaného místa přijde opět
okysličená krev a solné krystaly se rozpustí.

Totˇ je konec mého uvažování o slaném procesu v lidském organismu, je krásné, když je někomu
takhle symbolicky odpovězeno.

Mějte se krásně a děkuji za vaši návštěvu.







János Olajos

12. února 2016 v 22:16 | Helena |  Stojí za přečtení

Na tohle video jsem se dívala s otevřenou pusou, jelikož pán Olajos je schopen pomoct dokonce
i u pooperačních stavů, jednoduše, pro někoho jen energeticky, vidí naše kosti, v jakém jsou stavu,
myslím si, že byste mohli zkusit jeho techniku léčení a zajet za ním.Jestli máte chvilku času, poslechněte
si toto video a udělejte si svůj názor.

Kováč kostí János Olajos - Náprava chrbtice

a energetiky tela tradičnou húnskou metódou


Autor Dátum 21. marca 2014

ImageOK
János Olajos (vľavo ;))


Príbeh tohoto sympatického chiropraktika, hoci rašej ako chiropraktik si hovorí
csontkovacs, je vskutku zaujímavý. Operný spevák János Olajos, ktorý so svojim zborom prebrúsil
takmer celú Európu, začal mať vážne problémy s platničkami. Dospelo to až do štádia, kedy ochrnutý
ležal doma a čakal na operáciu. Ako to už býva, dostal sa do rúk istého maďarského liečiteľa
a po desaťminútovej kúre mohol opäť chodiť.

To Jánosa tak ohromilo, že sa rozhodol túto prastarú húnsku metódu naučiť.

Hoci je csontkovacs v preklade čosi ako "kováč kostí", nepracuje iba s kosťami, svalmi
a šľachami, ale s celým energetickým aparátom a nervovým systémom človeka. Vďaka tomu,
že János je už od mladosti "jasnozrivý" a cíti energiu človeka, sú výsledky jeho liečby
o to účinnejšie.

Ako hovorí: "Liečba sa skladá z dvoch častí. V prvom rade preskúmam pacientov
celkový stav. V druhom rade fyzický liečim a odblokujem energetický systém. V tele
všetko so všetkým súvisí. Výsledok je spustenie samoliečebného procesu v organizme.
Čím môže nastať niečo ako spontánne vyliečenie rôznych ochorení. Treba rátať aj s tým,
že neexistujú dvaja rovnakí pacienti, ani rovnaké diagnózy. V tom je majstrovstvo
toho, kto pomáha ľuďom, naladiť sa na celého človeka a nie na koleno, rameno alebo kríže."

Viac o tejto unikátnej metóde sa dozviete z nášho videa, kde okrem úvodného rozhovoru nájdete
ukážky liečby z festivalu Esoterika Incheba 2013, vyjadrenia majstra Československa v karate
Borisa Mlsnu, či vydavateľa známeho časopisu Muscle&Fitness Borisa Horáčka a ďalších,
ktorí sa odovzdali Jánosovým rukám.

Okrem mojich vlastných veľmi dobrých skúseností dodávam, že János je mimo rodného
Maďarska veľmi žiadaný na Slovensku i v Čechách a vyhľadávajú ho ľudia z celého sveta.
Celkom vtipné bolo napríklad, keď "naprával" filipínskych liečiteľov.
Príjemné sledovanie praje tím Eugenika.TV:



János navštevuje Slovensko pravidelne každé dva týždne.

Ak vás tieto informácie zaujali, pozývame vás na preventívnu kontrolu chrbtice,
alebo na jej napravenie a energetizáciu oslabených orgánov.



Kde: Poradňa v ubytovni Zvárač, Pionierska 17, Bratislava

Rezervácie: Erika - 0905 713 753 alebo Elen - 0904 288 909

Aby pan Olajos přijel za váma, je potřeba, aby se vás našlo 15 lidí.



Nádherný den a zablácení koně

7. února 2016 v 10:57 | Helena |  Jen tak


Včera bylo nádherně, sluníčko se ukázalo hned ráno a zůstalo nepřikryté mraky celý den.
Přesto, že v pátek na mě něco vlezlo, cítila jsem všechny kosti v těle, rýma a zvýšená teplota,
rozhodla jsem se strávit odpoledne venku na sluníčku. Karel měl v plánu něco jiného, takže jsem
vyjela sama, chtěla jsem se podívat po tom druhém menhíru, ale nakonec jsem se v autě rozhodla,
vyjet ke statku a podívat se opět k menhíru v lese, i když tady se sama do lesa pouštím jen málokdy.
Už jak jsem přijížděla ke statku, válel se na pastvině jeden z koní, chtěla jsem zastavit, ale než bych
stáhla okýnko, vzala fotˇák a cvakla spouštˇ, tak by ten krasavec stál asi na všech čtyřech. Jela jsem
dál, zaparkovala u stodoly a vydala se cestou okolo pastvin s końmi k menhiru. Když jsem ale viděla
ty zamazance, musela jsem je vyfotit.


Tenhle statek provozuje penzion s końmi, mají jich tady nějak
hodně k létům předešlým. Majitelka loni v srpnu zemřela na rakovinu a statek převzal její synovec.


Koně byli skutečně namaskovaní zeminou, u toho černého jsem se rozesmála, hotové strašidlo.






Přeji vám krásnou neděli.

Děkuji za vaše komentáře, návštěvy a přízeń.Usmívající se



Italské tiramisu a konec výletu

4. února 2016 v 14:44 | Helena |  Recepty

Hledání lanýžů je za náma a šlo se dál, za chviličku jsme dorazili k místu, kde bylo pro nás nachystané
malé občerstvení ze zdejších produktů a ochutnávka zdejšího vína Jak vidíte, tácky a talíře se pomalu
vyprazdńují. Docela nám vyhládlo. Mohli jsme si zajít na toaletu, a šlo se dál.


Když jsme dorazili zpátky do Tignale, festival lanýžů už byl v plném proudu.
Po koupi poukázky na jídlo jsme si mohli vybrat ze dvou jídel, těstovin s lanýži a míchaných vajíček s lanýži.
Dali jsme si obojí a jídlo si pak vyměnili, fotky nemám, sedělo nás u stolu hodně a nechtěla jsem vyrušovat.
Jídlo chutnalo dobře, bylo to vlastně poprvé, co jsme ochutnali teplé jídlo s lanýži.


Neměli jsme v plánu zůstat déle, trochu jsme si u stolu povídali s ostatními, seděla s náma i naše průvodkyně,
která říkala, že je možnost, přihlásit se na kurs vaření. Vlastně to s vařením nemělo nic společného, mělo se
dělat tiramisu. Neváhala jsem a hned se přihlásila. Bylo nás zpočátku sedm, pak se přidali ještě dva lidé.


Když dorazila šéfka kuchyně, chtěla z nás vybrat svého asistenta, přihlásil se jeden pán, byla to veselá kopa.


Dívenka s delšími vlasy s miskou v ruce je naše průvodkyně a tlumočnice. Byli mezi náma i Italové.


Podmínky byly z nouze ctnost. Neváhali jsme a dali se do díla.


Chlapům to šlo taky skvěle.


Tiramisu - 4 porce

2 vejce, 4 lžíce cukru, 200 gr mascarpone, špetka soli
piškoty, marsala - italské silnější víno na zvlhčení piškotů,
můžeme použít také silnější espresso nebo půl espressa a půl marsaly.

Žloutky a 4 lžíce cukru šleháme tak dlouho, až žloutky začnou měnit barvu na světlejší, viz obrázek.


Pak přidáváme po lžících mascarpone a zamícháváme do žloutků. Můžeme přidat kůru z citrónu.
Bílky ušleháme se špetkou soli. A jak poznáme správně ušlehané bílky? Misku obrátíme dnem vzhůru
a obsah v misce drží. Provedla jsem zkoušku a až na fotce mě pobavily udivené tváře.


Ušlehané bílky zamícháme do krému, tím máme krém hotový. Do formy si dáme piškoty, zvlhčíme marsalou,
na piškoty dáme krém, a pak opět piškoty, zvlhčíme marsalou a zakončíme krémem.
Obsah trochu střepeme tak, že formu mírně nadzvedneme, cca 10 cm a pustíme zpátky na pracovní plochu,
možno v případě skleněné formy na víckrát přeloženou utěrku.

Prosím vás, nepouštějte skleněnou formu z půl metrové výšky. Smějící se Tím se nám vrstvy správně spojí.
Povrch posypeme kakaem. Dáme do ledničky a pořádně vychladíme, nejlépe přes noc.


Finálové fotky nemám, fotograf odešel fotit něco jiného. Každý si mohl svůj výrobek vzít domů.
Ani potom mě nenapadlo to vyfotit, neměla jsem ani v úmyslu to dávat na blog.


Náměstíčko se mezitím zcela zaplnilo a začal zpívat mužský sbor.


Chvíli jsme ještě pobyli a pak sjížděli dolů, do Gargnana.
Byla to příjemně strávená neděle.

Mějte se krásně, děkuji za vaše návštěvy, komentáře a přízeń.