Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Sirup ze slimáků

22. září 2013 v 20:06 | Helena |  Použití zvláštních metod

Když jsme v Čechách, ráda zajdu do jednoho maličkého antikvariátu a pídím
se po knížkách, které mě zajímají. Tentokrát mi padla do oka kniha od Alfreda Vogela,
Příroda léčitelka - soubor užitečných rad švýcarské lidové medicíny. Tento člověk měl
i svou vlastní kliniku, kde s úspěchem používal přírodní metody léčby.

Hledala jsem i na internetu a tento sirup se skutečně těší velkému úspěchu - zvláště
u žaludečních vředů. Sirup se dělá z červených lesních slimáků, kteří se omyjí a naloží
do cukru. Existují i akutní předoperační stavy, kdy se limák omyje, dá do skleničky a vypije
s vodou - pozor nekousat, jednoduše spolknout.
No nevím, ale když už někdo skutečně neví kudy kam a nic nepomáhá........................

Řada onemocnění, která odolávají všem jiným lékům, se úspěšně léčí sirupem ze slimáků,
což je lék málo sympatický, ale účinný.
Tento sirup, jehož použití není žádnou novinkou, může být skutečně užitečný při poruchách
bakteriálníhon původu, nádorech, žaludečních vředech a plicních onemocněních.

Jeho příprava je jednoduchá. Slimáky narovnáme ve vrstvách do láhve; každou vrstvu zasypeme
cukrem. Množství cukru musí být alespoń stejné jako váha slimáků. Až cukr slimáky rozpustí,
přidáme asi 50% lihu. Přecedíme. Takto získaný sirup připomíná likér a užívá se ráno, vždy jedna
pol. lžíce na lačný žaludek, v těžkých případech ve skleničce likéru. Lék má úžasné výsledky.

Příprava není pochopitelně příliš příjemná, ale je třeba ji vydržet, chceme-li využít znamenitých
účinků sirupu. Tento lék často užívají sedláci, kteří nejsou tak choulostiví jako člověk z města.
Znal jsem jednoho mladého sedláka, který trpěl žaludečními vředy a zvracel krev. Všechny léky,
lékaři předepsané i přírodní, zklamaly. Sirup ze slimáků mu vrátil zdraví a dokonce mu umožnil
začít znovu pracovat na poli.

Jiný případ se týkal mladého člověka postiženého těžkým plicním onemocněním. Lékaři říkali,
že mu není pomoci. Ale tyto zlé předpovědi se naštěstí nepotvrdily díky pravidelnému užívání
sirupu ze slimáků.

Mohl bych vyprávět další podobné případy, které všechny dokazují, že je lepší sáhnout k nepříjemné,
či dokonce odporné metodě, než propadnout beznaději a zahodit flintu do žita.

Ostatně lidé, kteří neznají způsob přípravy slimáčího sirupu, ho pijí bez problémů, poněvadž vůbec
nemá nepříjemnou chutˇ.
Uvedˇme ještě, že sirup ze slimáků je velmi účinný při zatvrzelých katarech průdušek.
Je lepší se léčit než umřít!

Výńatek z knihy


 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice | E-mail | Web | 22. září 2013 v 20:14

Tento recept mne neoslovil. A ještě si sirup vyrábět sama. Nene, to pro mne není. :-(

2 Vlasta | Web | 22. září 2013 v 20:14

Tak tohle mě doopravdy vyděsilo!
Celé léto se slimáky bojuji na zahradě a teď čtu, že můžou být i užiteční, no ale já bych asi raději zvolila klasickou léčbu, k téhle alternativní bych se určitě neodhodlala :-x

3 VendyW | E-mail | Web | 22. září 2013 v 20:15

Jéžiš....to ta ořechovka je tedy o hodně lepší! Maximálně bych nesměla vědět co to je a nesměla bych se to ani dozvědět! To jest jako poslední jediou možnost a udělat by to musel někdo jinej... :-!

4 Vendy | Web | 22. září 2013 v 20:24

Eee-ek.
Asi to není to pravý vořechový.
Ale na druhou stranu, kdyby nebylo zbytí a fak to pomohlo... jen bych to nesměla vyrábět, protože bych to do sebe asi nedostala. A nesměla bych vědět, že je to sirup ze slimáků... :-?  8-)

5 MarijaKes | E-mail | Web | 22. září 2013 v 21:20

Jejda, tak to
nevím, jestli bych zvládla. Kdybych byla nemocná a věděla, že mi to pomůže, tak bych to možná pozřela, ale nesměla bych vědět, z čeho to je a jak se to dělá. Br.   ;-)  :-D

6 alape | E-mail | Web | 23. září 2013 v 0:20

Proti likérům je to pořádnej skok :-D . Ale nějak si nedokážu vybavit červenýho slimáka, jen takový ty černý, co lezou po dešti přes cestu ...
Na první dojem je dosti nevábné, nicméně, když nad tím tak přemýšlím - je to jen záležitost našich představ. Když jsem žila v Itálii u moře, místní zde pravidelně konzumovali syrové mořské plody - slávky, ústřice, san giacomo a mnoho jiných. Já to ze začátku nechtěla ani ochutnat a někdy mě dělalo i problém se jen na ně dívat při společném jídle, jak se tím cpou ... měla jsem zažité z domova, že všechno musí být uvařené a tatarák jsem neznala vůbec ... někdy pak po půl roce mi můj bývalý přítel řekl: "Nemůžeš o něčem říkat, že je to hnusné, když jsi to neochutnala!" Usoudila jsem, že má pravdu, že je to moudré. Neříkám, že při první ochutnávce jsem z toho byla bůhvíjak odvázaná, ale během času mi opravdu některé druhy zachutnaly a stala jsem se i já pravidelným konzumentem. Bloky si vytváříme jen naším postojem a myšlením ...

7 otavínka | Web | 23. září 2013 v 6:22

Když je člověk nemocný a nic nezabírá, tak je schopen všeho.Protože touha žít je leckdy větší než ohrnovat nos nad tím ří oním.
Hezký první podzimní týden přeji. :-)

8 Jarka | Web | 23. září 2013 v 9:36

Jéminé, musím se přiznat, že se mi i špatně čel návod na přípravu toho sirupu a jen při představě, že bych to pak měla vypít, se mi třese žaludek. Toto by nebyla medicína pro mě, neudržela bych ji v břiše. :-!  :-D

9 Blanka | Web | 23. září 2013 v 11:48

Heli,tak jsem si říkala,že jsem si nadpis špatně přečetla,nebo špatně vyložila a ono néné :-D
Říkám brrrr,ale...jak jsi správně napsala,pokud je člověku hodně špatně a nic nepomáhá a neví kudy kam,je schopný vyzkoušet snad úplně všechno,aby se mu ulevilo,takže jako u všeho asi platí nikdy neříkej nikdy :-)

10 Liliana von der Heide | Web | 23. září 2013 v 15:07

Myslela jsem si, že to bude jen zvláštní název... ale ono ne. No teda. To je mi teda lektvar... kam se na to hrabe Harry Potter :-D

11 Helena | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:00

[6]: Alape,díky za obsáhlý komentář,měkkýšů je opravdu hodně druhů. :-)V Bulharsku jsme byli taky svědky vcucnutí měkkýše přímo do pusy. :D Takže až takov fujfujfuj to není.A nakonec,co jedí slimáci - jen to nejlepší.. :-D

12 Helena | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:01

[10]: Jo,Harry Poter a jeho lektvary... :-D

13 Helena | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:02

[9]: Blani,byla jsem taky vyjukaná,co to má znamenat. :D

14 Helena | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:03

[5]: Myslím Maruško,kdyby ti bylo skutečně zle,pozřela bys.... :-)

15 Helena | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:03

[3]: :-! Tohle mluví samo za sebe. :-)

16 MarijaKes | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:39

[10]: :D  :-D

17 pizlik1 | Web | 28. září 2013 v 9:53

To tedy koukám jako blázen. Asi bych to ani nevyráběla, natož upíjela. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama