Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Některá pravidla

4. srpna 2013 v 20:14 | Helena |  Wolf Dieter Storl

Článek je pokračováním o šamanech.

Jí-li člověk to,co roste v jeho bezprostředním přirozeném prostředí , bude pro něj jednodušší
komunikovat s duchy přírody.Zahradník, který se živí plody své vlastní zahrady, nepotřebuje knihy,
pravidla nebo pokyny zemědělského úřadu.
Udělá správnou věc ve správný čas, protože v zahradě žijící duchové přírody ho to naučí.
Pokud se zaměříme na tradiční stravovací návyky našich předků, přicházíme jednodušeji ve spojení
s morfogenetickým polem duchovních předků.Přijímáme pomoc duchovních předků v podobě "tušení".
Američané jsou naštvaní, že Japonci neimportují levnou rýži z Kalifornie, ale chtějí jíst pouze svou
vlastní, drahou, vysoce dotovanou rýži.Japonci prostě uctívají své předky, a naladˇují se na své
předky přes svou každodenní rýži.
To samé radí americký přírodní lékař D.C.Jarvis jeho krajanům v Nové Anglii: "Pokud chcete, abyste
i nadále zůstali v kontaktu s vaším starým anglickým étosem, jezte hodně ovesné kaše a sledě."
(Jarvis 1958)
Kdo jí především dovozní a koloniální zboží, jeho vědomí se rozšiřuje vodorovně/horizontálně/.
Rozvinul pozemskou předvídavost, ale jen málo mystickou hloubku.
U obchodních a koloniálních národů jako jsou Britové nebo Holandˇané to přijde k vyjádření jako
kosmopolitismus a humanismus.
Pokud se omezuje na základní potraviny, zejména obilí a chleba jako "hůl života", pak člověk cítí
- podle moderní makrobiotiky - centrující vliv na osobnost.
Pokud však jí jednostrannou nebo nevyváženou stravu,tato podporuje sklon k výstřednosti a neobvyklosti.
Mnozí rostlinní šamani jso vegetariáni, protože rostlinná strava usnadňuje naladění se s vegetativní úrovni.
Jiní, takoví,jako šamani indiánů, rádi jedí maso.Jedí ho ve vědomí vděčnosti.
"Dnes jím já tebe, jindy smíš ty jíst mě," říkají zvířecí bytosti.Jinak maso příliš ztěžuje duchovní cestu
a tlumí nadšení.
Můžeme tedy říci, že neexistují žádná pevná pravidla,týkající se stravy rostlinného šamana.
On ví, že všechno, co do sebe přijímá, má vliv na jeho mysl a jeho tělesnou kondici.
Takže zvládá tyto věci, které považuje za nezbytné.
Jídlo,pití a vše, co přijímá bránou těla a smyslů,souhlasí s jeho vibracemi ten den, když je potřebuje.


volný překlad:já
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Intuice | E-mail | Web | 4. srpna 2013 v 20:19 | Reagovat

Zajímavé. Vím, že bychom měli jíst rostliny, co rostou poblíž našeho bydliště. To se také snažím respektovat. :-)

2 Radka | E-mail | Web | 4. srpna 2013 v 20:25 | Reagovat

Ano, také se snažím vyhýbat exotice, proto mě štve, že se u nás ničí zemědělství a většina se dováží.
Dnes jsem se dala na oběd kuřecí řízek, ale je mi těžko ještě teď. Asi to bude tím, že jsem neřekla tu větu indiánských šamanů. Nebo tím, že jsem to jedla s proviněním :-(
Budu se muset nad sebou zamyslet ;-)

3 danielinama | Web | 5. srpna 2013 v 10:16 | Reagovat

Lokální potraviny jistě mají kladné stránky, pro tělo budou nejlepší :-) Je škoda, že už to moc nerespektujeme.

4 Helena | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 18:31 | Reagovat

[1]: Ono je někdy složité to respektovat,když jsi odkázaná na nějaký supermarket,kde si nemůžeš koupit tak,jak na trhu-včera sklízeno,dnes nabídnuto.

5 Helena | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 18:41 | Reagovat

[2]: Já ty některé machinace s importem vůbec nechápu.Je to smutné. 8-)
Aha a to máš po každém masitém jídle? Já bez masa ještě nedokážu být,cítím se pak slabá,ale je to otázka zvyku.Prošla jsem obdobím makrobiotiky a obdobím speciálních receptů od léčitele,které byly náročné na přípravu časově,ale výsledky byly znatelné.Maso jsem mohla jen jednou týdně. 8-)

6 Helena | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 18:42 | Reagovat

[3]: Ano,je to škoda. :-)

7 Intuice | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 18:46 | Reagovat

[5]: Import - jde přeci JEN o peníze, ne? Kdybych si měla maso sama připravovat od začátku, tedy od zabití, nejedla bych ho.  Jinka ho, zatím, jím.

8 Helena | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 18:50 | Reagovat

[7]: Samozřejmě že jde o peníze,o co jiného?

9 Radka | E-mail | Web | 5. srpna 2013 v 19:57 | Reagovat

[5]: Po mase obecně, ale smaženém víc. A taky už poznám maso (kuřecí), které je nacpané chemií. Což bylo to včerejší, protože mě vyčerpalo hodně. Jsou obchody, kde už raději nekupuju, ale teď jsem koupila mražené a doufala.
Mám objednané domácí bez chemie, jsem na to zvědavá.

10 annapos | Web | 5. srpna 2013 v 23:26 | Reagovat

Jenom jedna věc lidem ještě chybí, zatáhnout do svých špatných stravovacích návyků ještě "duchovno„ a to takové, které by se šlo zeptat šamanů do amazonské džungle, jestli se jejich děti, co jedí i sklípkany, správně stravují? Zamýšlíme se vůbec nad rozhovory, které leckde vedeme? Často se ani nepozastavíme nad tím, že vlastně již ani nevíme jak má správně jídlo chutnat? Když jsem připravila kuře, domácí, vypěstované na dvoře, tím způsobem, jako kdysi, řekli mí vnuci fuj to je hnusné, ono je  to obarvené na žluto? Jsme tak benevolentní k potravinám krmeným vlastním lejnem, rybám pasírovaným v sítích tažených přes kladky, tísíce metráků, umírajících ve vlastních smrtelných výkalech? Moje maminka kdyby ryba lekla, tak by ji tatínek zakopal do hnoje, a my se tímto živíme a proto si chceme pomoci jakýmsi duchovnem?

11 Helena | E-mail | Web | 6. srpna 2013 v 10:19 | Reagovat

[9]: Ono se taky říká,že když sníš kuřecí ze supermarketu,nepotřebuješ antibiotika. ;-) Domácí kuře nekrmené granulovanou stravou,to ano.Ale vím,že krůty a boilery se krmí právě granulema,aby přibírali na váze.Jsme v začarovaném kruhu a myslím,kdyby naši stravu snědl někdo,kdo bydlí v džungli,tak umře na otravu z jídla,protože na to není zvyklý. :-(

12 Helena | E-mail | Web | 6. srpna 2013 v 10:37 | Reagovat

[10]: Aničko,duchovno přibrat k jídlu není špatné,protože třeba modlitba před jídlem má své opodstatnění a jídlu je požehnáno. :-) To je můj pohled.
A o tom,že ani nevíme,jak má jídlo chutnat,ti musím dát za pravdu.Z mého dětství vím,jak chutná domácí slepičí polévka a domácí vepřové,krmené šrotem s kopřivama,řepou sklizenou z pole,a na pití dostalo prase pomeje - voda z omytých talířů a hrnců bez saponátu.
Takové vepřové maso se už dnes nekoupí,
proto jsme rádi za nabídku zemědělců,kteří nabízejí k prodeji hovězí nebo telecí od dobytka,které je od jara do podzimu venku,krávy přivádějí na svět telata pod širým nebem,kpř.vím,že jede sedlák má dokonce ve svém stádě krav jednoho býka,který krávy oplodní,takže žádné inseminace a pak složité přivádění velkých telat na svět. ;-) Co se ryb týče,nekupujeme žádné mleté rybí maso,jako jsou rybí prsty apod.. :-)

13 pizlik1 | Web | 11. srpna 2013 v 17:09 | Reagovat

S obsahem článku zcela souhlasím. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama