Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Komentáře

1 Intuice | E-mail | Web | 1. července 2013 v 18:29 | Reagovat

Zajímavé. Nikdy jsem nezkoušela fermentovat bylinky. :-)

2 Dáša | E-mail | Web | 1. července 2013 v 19:51 | Reagovat

Ani já jsem to ještě nikdy nedělala O_O.
Ostružiny se mi rozlézají všude, tak ty mladé otrhám, šalvěje mám spoustu, malináčí mám taky :-).
Jen se bojím, aby mně to nesplesnivělo :-?.

3 Helena | E-mail | Web | 1. července 2013 v 21:57 | Reagovat

[1]: Co všechno se dá dělat,že jo? :-)

[2]: Pak se to musí sušit,šup do trouby na malinký plamínek nebo když je krásně,tak někde ve stínu v zahradě. :-)A je to. :-)

4 veve | Web | 1. července 2013 v 22:20 | Reagovat

to musí být práce teda :)

Ahoj hlásněš mi prosím tady http://eukanubastar.cz/detail.php?id=676
pro terezku musíš 4x kliknout na její fotku v duelu a pak se jí přičte hlas moc děkuji :) pokud by jsi byla tak hodná a Terezka se ti líbila každý den jí můžeš dát jeden hlas :) jinak promiň že píšu sem  nenašla jsem rubriku reklamy :) děkuji ráda oplatím kdyžtak mi písni to reklam :)

5 Jarka | Web | 2. července 2013 v 8:41 | Reagovat

To, že se tato kouzla dělají s některými čajovými lístky jsem věděla, ale nedokázala jsem si pod tím nic konkrátního představit. Teď už vím, co taková fermentace obnáší a díky za to. :-)

6 Helena | E-mail | Web | 2. července 2013 v 9:41 | Reagovat

[4]: Především radostná. :-)
Je mi líto,ale nemůžu dát Terezce hlas,nemám faceebook. ;-)

[5]: Jsou to opravdu kouzla,jak takový postup může změnit aroma a chutˇ. :-)

7 Radka | E-mail | Web | 2. července 2013 v 15:43 | Reagovat

Také jsem pořád tápala, co správná fermentace obnáší. Teď už díky Tobě vím: hromadu práce!
Přísahám, že si teď budu více vážit fermentovaných čajů :-)

8 Helena | E-mail | Web | 2. července 2013 v 18:13 | Reagovat

[7]: Člověk by si měl na všechno sáhnout,až potom pozná pravou hodnotu věcí.Domácí výroba vypadá pracně,ale je to radost.Doufám,že se mi podaří. :-)

9 Liliana von der Heide | Web | 2. července 2013 v 21:22 | Reagovat

Zrovna kontryhel jsem tady u nás neviděla. Ale malina ostružiní je tu dost. Co ty všechno nevyzkoušíš :-)

10 Helena | Web | 3. července 2013 v 9:22 | Reagovat

[9]:No zkouším,zkouším,takové specialitky domácí výroby jsou příjemným zpestřením. :-)

11 Marie | Web | 3. července 2013 v 21:29 | Reagovat

O_O  to jsem ještě neviděla :-)

12 Tenisák | E-mail | Web | 4. července 2013 v 17:58 | Reagovat

Tedy, Vy tu máte zajímavé věci, budu si muset tento blog pořádně prostudovat

13 Helena | E-mail | Web | 4. července 2013 v 18:21 | Reagovat

[11]: :-)

[12]: Bude mi ctí. :-)

14 Mniška | E-mail | Web | 5. července 2013 v 10:38 | Reagovat

Helenko, děkuji za tento zcela úžasný návod! Nikdy jsem to nezkoušela, ale už hodně dlouho bych chtěla zkusit pracovat nějak s bylinkami a udělat něco dobrého s dovolením matky přírody. Žel nikdy jsem se k tomu nedostala, protože nemám dostatečné znalosti - kde a co hledat, co s tím potom dělat. Ale tohle se mi líbí, skoro jako by ke mnězavítala ta vůně ze Tvého domova!
Úžasné!

15 Vendy | Web | 5. července 2013 v 11:00 | Reagovat

Páááni!
To vypadá excelentně!
Jsi opravdu velká bylinkářka. Možná byste si mohly vyměnit zkušenosti i s Kitty, ona je taky pěstitelka bylinek, sbírá, suší a dělá směsi do čajíků. 8-)

16 Helena | E-mail | Web | 5. července 2013 v 17:48 | Reagovat

[14]: Mniško,tuto technologii jsem dělala poprvé,mám už dokončeno a dnes jsem si uvařila první čaj.Je dost silný,ale chci zkusit ještě z čerstvých ostružinových listů - tzn.nefermentovaných,abych si uložila tyto chutě.Když budeš zkoušet,použij nějakou starou bavlněnou tkaninu,protože fleky,které na tkanině zůstanou už nevypereš - má zkušenost.
Ale celé to zpracování,mnutí každý den,čekání,jak to bude je paráda. :-)

17 Helena | E-mail | Web | 5. července 2013 v 17:49 | Reagovat

[15]: Děkuji Vendy. :-)

18 pizlik1 | Web | 13. července 2013 v 8:02 | Reagovat

Je to docela pracné. :-)

19 CoreyBes | E-mail | Web | 18. března 2018 v 20:18 | Reagovat

Really a good deal of valuable advice.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.