Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Zajímavosti

13. března 2013 v 15:38 | Helena |  Zajímavosti


Dnes jsem byla na návštěvě u Radky a objevila jsem zajímavý článek,
který mě hodně oslovil a je k zamyšlení. Kdyby se každý z nás takhle
snažil a choval, bylo by nám na světě líp.
Článek najdete TADY

Taky jsem objevila hodně zajímavé počteníčko u Mirka, doplněné odkazem
na fotografie. Kdo je milovníkem památek, určitě se mu bude u Mirka líbit.

Počátkem března uvedla Intuice na svém blogu recept na trdelníky.
Protože se mi jich zachtělo, zkusila jsem a povedly se.
Je to skutečně dobrota, plnila jsem je ušlehaným bílkem s cukrem, který
jsem ještě utužila ve vodní lázni šleháním a pak postupným zchlazováním
a neustálým šleháním. Druhý krém je krém žloutkový,který se připravuje
taky ve vodní lázni. Trdelníky u nás sklidily úspěch.
Určitě zkuste, jsou moc dobré.


Recept najdete TADY


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 VendyW | E-mail | Web | 13. března 2013 v 16:11

Hergot, a jdu péct! Trdelníky zbožňuju.... :-)

2 děda tik tak | Web | 13. března 2013 v 16:46

Uf,to vypadá lákavě.To jsem ještě neměl. :-)

3 ajka | Web | 13. března 2013 v 18:32

Hmm, vypadají fakt dobře, že by :-?

4 Luné | Web | 13. března 2013 v 19:06

Jé, v trdelnících bych se rozplynula :)

5 Radka | E-mail | Web | 13. března 2013 v 19:09

Děkuji za odkaz, moc mě těší :-)
Heli, škoda, že bydlíš tak daleko, já bych na ty dobroty hned přijela :-D
Mě už nějak pečení nebaví od doby, co je dcera na dietě :-?

6 Intuice | E-mail | Web | 13. března 2013 v 20:45

Heli, jsem ráda, že Tě trdelníky zaujaly tak, žes je opravdu udělala! Moc se Ti povedly! Já taky bílkový sníh nastavovala svařeným cukrem a vodou (= karamelem). :-)

7 Blanka | Web | 14. března 2013 v 0:20

Ahoj Heli!
Trdelníky už jsme doma pekli a taky jsem je motala na trubičkové formičky.
Plněné jsem je ale ještě nikdy nezkoušela.Přijde mi to jako docela dobrý nápad,tak asi je příště taky naplním :-)

8 Helena | Web | 14. března 2013 v 19:05

[1 [2]:[3]:[4]:[7]: Děkuji Vám za milé komentáře a mám naději,že Vás nezaujaly jen trdeĺníky. :-D

[5]: Možná přijde doba a budeme mít k sobě blíž. :-)

[6]: Když už jsem měla toho brouka v hlavě,musela jsem.Ale je to skutečně dobré plněné.Díky za recept. :-)

9 Intuice | E-mail | Web | 14. března 2013 v 19:54

[8]: A já děkuji, žes uvěřila mým slibným lákavým slovům a udělala je. :-)

10 valin | Web | 15. března 2013 v 6:14

Už jsem byla očuchat návod a zhodnotila jsem, že i bez krému to musí být veliká dobrota. Ještě že už jsem po snídani, jinak by mi asi tekly sliny... :-)  :-)  :-)

11 Pižlík | E-mail | Web | 18. března 2013 v 18:27

Trdelníky vypadají velmi lákavě. :-)

12 Vendy | Web | 27. března 2013 v 9:12

To šlehání, zchlazování a ohřívání mě trochu odrazuje, vypadá to komplikovaně. Ale trdelníky jsou už na první pohled chutné a lákavé. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama