Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Zajímavosti

13. března 2013 v 15:38 | Helena |  Zajímavosti


Dnes jsem byla na návštěvě u Radky a objevila jsem zajímavý článek,
který mě hodně oslovil a je k zamyšlení. Kdyby se každý z nás takhle
snažil a choval, bylo by nám na světě líp.
Článek najdete TADY

Taky jsem objevila hodně zajímavé počteníčko u Mirka, doplněné odkazem
na fotografie. Kdo je milovníkem památek, určitě se mu bude u Mirka líbit.

Počátkem března uvedla Intuice na svém blogu recept na trdelníky.
Protože se mi jich zachtělo, zkusila jsem a povedly se.
Je to skutečně dobrota, plnila jsem je ušlehaným bílkem s cukrem, který
jsem ještě utužila ve vodní lázni šleháním a pak postupným zchlazováním
a neustálým šleháním. Druhý krém je krém žloutkový,který se připravuje
taky ve vodní lázni. Trdelníky u nás sklidily úspěch.
Určitě zkuste, jsou moc dobré.


Recept najdete TADY


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 VendyW | E-mail | Web | 13. března 2013 v 16:11

Hergot, a jdu péct! Trdelníky zbožňuju.... :-)

2 děda tik tak | Web | 13. března 2013 v 16:46

Uf,to vypadá lákavě.To jsem ještě neměl. :-)

3 ajka | Web | 13. března 2013 v 18:32

Hmm, vypadají fakt dobře, že by :-?

4 Luné | Web | 13. března 2013 v 19:06

Jé, v trdelnících bych se rozplynula :)

5 Radka | E-mail | Web | 13. března 2013 v 19:09

Děkuji za odkaz, moc mě těší :-)
Heli, škoda, že bydlíš tak daleko, já bych na ty dobroty hned přijela :-D
Mě už nějak pečení nebaví od doby, co je dcera na dietě :-?

6 Intuice | E-mail | Web | 13. března 2013 v 20:45

Heli, jsem ráda, že Tě trdelníky zaujaly tak, žes je opravdu udělala! Moc se Ti povedly! Já taky bílkový sníh nastavovala svařeným cukrem a vodou (= karamelem). :-)

7 Blanka | Web | 14. března 2013 v 0:20

Ahoj Heli!
Trdelníky už jsme doma pekli a taky jsem je motala na trubičkové formičky.
Plněné jsem je ale ještě nikdy nezkoušela.Přijde mi to jako docela dobrý nápad,tak asi je příště taky naplním :-)

8 Helena | Web | 14. března 2013 v 19:05

[1 [2]:[3]:[4]:[7]: Děkuji Vám za milé komentáře a mám naději,že Vás nezaujaly jen trdeĺníky. :-D

[5]: Možná přijde doba a budeme mít k sobě blíž. :-)

[6]: Když už jsem měla toho brouka v hlavě,musela jsem.Ale je to skutečně dobré plněné.Díky za recept. :-)

9 Intuice | E-mail | Web | 14. března 2013 v 19:54

[8]: A já děkuji, žes uvěřila mým slibným lákavým slovům a udělala je. :-)

10 valin | Web | 15. března 2013 v 6:14

Už jsem byla očuchat návod a zhodnotila jsem, že i bez krému to musí být veliká dobrota. Ještě že už jsem po snídani, jinak by mi asi tekly sliny... :-)  :-)  :-)

11 Pižlík | E-mail | Web | 18. března 2013 v 18:27

Trdelníky vypadají velmi lákavě. :-)

12 Vendy | Web | 27. března 2013 v 9:12

To šlehání, zchlazování a ohřívání mě trochu odrazuje, vypadá to komplikovaně. Ale trdelníky jsou už na první pohled chutné a lákavé. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama