Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Špuntový sýr

13. září 2012 v 16:30 | Helena |  Recepty


Na špuntový sýr potřebujeme.

250 g tvarohu 40%
250 g Creme Fraiche
1 čerstvý sýr-vaničku 200 g/lučinu/
1 cibuli
6 zoubků česneku
sůl a paprika
Můžeme rozředit mlékem,já to nemám ráda.

Cibuli a česnek protlačíme pressem na česnek a vymícháme
s ostatními surovinami.Osolíme a dochutíme paprikou.


Chutná skvěle s pizza - chlebem.
Můžete podávat také s malými preclíky.


zdroj obrázku:wikipedie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 17:28 | Reagovat

Proč se mu říká špuntový? Dobré to může být.

2 helena | Web | 13. září 2012 v 18:07 | Reagovat

Ruženko říká se mu tak proto,protože připomíná zátku,špunt na dřevěném sudu nahoře.Bývá podáván na talíři v kónické dlouhé podobě špuntu.
Dala jsem obrázek z wiki.
Tady se traduje,že k osmé skleničce vína patří špuntový sýr,který dráždí rty a posiluje žaludek,zkrátka-člověk
si může dát další skleničku. :D

3 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 19:44 | Reagovat

Všechny suroviny mám ráda, takže to musí být dobré a mohu ti říci, že tvaroh ,,staví", takže špunt  i tak, ne? Soudím podle sebe- tedy :-D

4 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 19:45 | Reagovat

[2]:Co nevím, na to se samozřejmě zeptám.. ;-)  :-D

5 Vendy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 20:13 | Reagovat

Taky jsem byla zvědava, proč špuntový sýr, teď už to vidím... 8-)
Ingredience vypadají chutně a česnek nikdy nezklamal... Prima receptík. :-)

6 pizlik1 | E-mail | Web | 13. září 2012 v 20:21 | Reagovat

Špuntový sýr vypadá velice lákavě. Je to bezva recept.

7 Marie | Web | 13. září 2012 v 21:30 | Reagovat

Opět lákavé a jak jde o česnek, tak to nemá konkurenci ;-), preclíky apod.jsou super, protože vždy, když jsme dělali doma jednohubky, tak jedna stále mohla mazat a mazat...takhle se každý obslouží a je pokoj. Já kupuji často i takové silnější tyčinky- s nima to jde jedna báseň ;-).

8 helena | Web | 14. září 2012 v 10:41 | Reagovat

[3]: No nevím. :-D

[5]: Já bych ho nazvala špuntový proto,protože se podává nakonec,když už na stole nic jiného není,jen pití.
Na závěr,jako špunt. :-)

[6]: :-)

[7]: Já ho podávala k mým narozeninám úplně nakonec,když už se jen tak sedělo a mluvilo.Dávám ho do menších mističek a k tomu preclíky. :-)

9 Natty | Web | 15. září 2012 v 5:11 | Reagovat

Helenko, prvně mě napadla otázka proč špuntový ? A výše jsem uviděla stejný dotaz :-D  :-D Já dělám tvaroh jen s česnekem a je to také výborné, ale se sýrem to bude asi ještě lepší. Tvaroh je jednička v mé kuchyni, používám ho všude místo tuku. ;-) Pěkný den.

10 Macin | Web | 16. září 2012 v 7:51 | Reagovat

Asi to udělám, vypadá to lákavě, jen si nedovedu představit, jak v mém malém presovači na česnek dělám i cibuli, to u toho budu řvát jak želva :-)

11 Mniška | Web | 18. září 2012 v 8:59 | Reagovat

To může být vážně dobré! Sýry miluji, a mám ráda všechna jídla, která se sýrem nějak souvisí. Krom toho, "špuntovák" ve mně už svým názvem probouzí zvědavost. Sbíhají se mi sliny, a to ani předem nevím, jak asi chutná

12 Liliana von der Heide | Web | 22. září 2012 v 12:35 | Reagovat

Mňam mňam. Určitě je to dobré :-)

13 Radičik | E-mail | Web | 22. září 2012 v 20:15 | Reagovat

TAky jsem si říkal, proč špuntový, ale z komentářů už to vím. Máš tady fakt speciality.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama