Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Špuntový sýr

13. září 2012 v 16:30 | Helena |  Recepty


Na špuntový sýr potřebujeme.

250 g tvarohu 40%
250 g Creme Fraiche
1 čerstvý sýr-vaničku 200 g/lučinu/
1 cibuli
6 zoubků česneku
sůl a paprika
Můžeme rozředit mlékem,já to nemám ráda.

Cibuli a česnek protlačíme pressem na česnek a vymícháme
s ostatními surovinami.Osolíme a dochutíme paprikou.


Chutná skvěle s pizza - chlebem.
Můžete podávat také s malými preclíky.


zdroj obrázku:wikipedie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 17:28 | Reagovat

Proč se mu říká špuntový? Dobré to může být.

2 helena | Web | 13. září 2012 v 18:07 | Reagovat

Ruženko říká se mu tak proto,protože připomíná zátku,špunt na dřevěném sudu nahoře.Bývá podáván na talíři v kónické dlouhé podobě špuntu.
Dala jsem obrázek z wiki.
Tady se traduje,že k osmé skleničce vína patří špuntový sýr,který dráždí rty a posiluje žaludek,zkrátka-člověk
si může dát další skleničku. :D

3 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 19:44 | Reagovat

Všechny suroviny mám ráda, takže to musí být dobré a mohu ti říci, že tvaroh ,,staví", takže špunt  i tak, ne? Soudím podle sebe- tedy :-D

4 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 19:45 | Reagovat

[2]:Co nevím, na to se samozřejmě zeptám.. ;-)  :-D

5 Vendy | E-mail | Web | 13. září 2012 v 20:13 | Reagovat

Taky jsem byla zvědava, proč špuntový sýr, teď už to vidím... 8-)
Ingredience vypadají chutně a česnek nikdy nezklamal... Prima receptík. :-)

6 pizlik1 | E-mail | Web | 13. září 2012 v 20:21 | Reagovat

Špuntový sýr vypadá velice lákavě. Je to bezva recept.

7 Marie | Web | 13. září 2012 v 21:30 | Reagovat

Opět lákavé a jak jde o česnek, tak to nemá konkurenci ;-), preclíky apod.jsou super, protože vždy, když jsme dělali doma jednohubky, tak jedna stále mohla mazat a mazat...takhle se každý obslouží a je pokoj. Já kupuji často i takové silnější tyčinky- s nima to jde jedna báseň ;-).

8 helena | Web | 14. září 2012 v 10:41 | Reagovat

[3]: No nevím. :-D

[5]: Já bych ho nazvala špuntový proto,protože se podává nakonec,když už na stole nic jiného není,jen pití.
Na závěr,jako špunt. :-)

[6]: :-)

[7]: Já ho podávala k mým narozeninám úplně nakonec,když už se jen tak sedělo a mluvilo.Dávám ho do menších mističek a k tomu preclíky. :-)

9 Natty | Web | 15. září 2012 v 5:11 | Reagovat

Helenko, prvně mě napadla otázka proč špuntový ? A výše jsem uviděla stejný dotaz :-D  :-D Já dělám tvaroh jen s česnekem a je to také výborné, ale se sýrem to bude asi ještě lepší. Tvaroh je jednička v mé kuchyni, používám ho všude místo tuku. ;-) Pěkný den.

10 Macin | Web | 16. září 2012 v 7:51 | Reagovat

Asi to udělám, vypadá to lákavě, jen si nedovedu představit, jak v mém malém presovači na česnek dělám i cibuli, to u toho budu řvát jak želva :-)

11 Mniška | Web | 18. září 2012 v 8:59 | Reagovat

To může být vážně dobré! Sýry miluji, a mám ráda všechna jídla, která se sýrem nějak souvisí. Krom toho, "špuntovák" ve mně už svým názvem probouzí zvědavost. Sbíhají se mi sliny, a to ani předem nevím, jak asi chutná

12 Liliana von der Heide | Web | 22. září 2012 v 12:35 | Reagovat

Mňam mňam. Určitě je to dobré :-)

13 Radičik | E-mail | Web | 22. září 2012 v 20:15 | Reagovat

TAky jsem si říkal, proč špuntový, ale z komentářů už to vím. Máš tady fakt speciality.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama