Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Zelené natě na zimu

7. července 2012 v 14:46 | Helena |  Bylinky


Je čas myslet pomalu na zimu.
Sklízím a zamražuji zelené natě.





Bydlíme na vesnici,takže mražák je pořád v provozu,na nákupy nejezdíme tak často.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zelenykavalir | Web | 7. července 2012 v 16:16 | Reagovat

My zamražujeme také nať z petržele a ještě z celeru, kopr, květák, brokolici, hrášek. Pažitku jsme zatím nezkoušeli, ale ta roste i v zimě v kevětináči.
S tím mrazákem je pravda, že lidem ve městě se nevyplatí, ale na vesnici je to nutnost...

2 VendyW | Web | 7. července 2012 v 17:40 | Reagovat

Taky jsem dneska koukala na bylinkovník a říkala si jestli nezačít se sušením a mražením.....a ono jo! Ale mě se líbí ty německé názvy....ale proč? :-)

3 helena | Web | 7. července 2012 v 20:14 | Reagovat

[1]:Mražák je u nás nutnost,jsme sice vesnice,kde je všechno,potraviny,řezník,pekárna,autoopravna,domácí potřeby,obchod se záclonami,ubrusy a dokonce dvě banky,ale někdy musíme vyjet na větší nákup.Mrazíme hodně věcí-housky,chleba,vše co se dá ze zahrady a dokonce mléko,které naliju do zavařovacích lahviček a ony neprasknou,to jsem taky nevěděla.Když je mléko načaté,tak stojí v lednici kolikrát tak dlouho,až ho nakonec vyliješ,protože je prošlé a tak zmražuji co se dá.Nejsme ten typ,co nakupuje a vyhazuje. :-)

4 helena | Web | 7. července 2012 v 20:16 | Reagovat

[2]:Karel někdy taky vaří/sice už dlouho nevařil/ a tak aby věděl. ;-)

5 pizlik1 | E-mail | Web | 7. července 2012 v 20:18 | Reagovat

Já mrazím také všechno včetně housek a chleba.  Manžel nadává, že mu nezbyde ani chleba na topinky. :-)

6 helena | Web | 7. července 2012 v 20:32 | Reagovat

[5]:Od toho ten mražák je.

7 Šeříková | Web | 8. července 2012 v 9:59 | Reagovat

Jé, takhle si doma pěstovat.. :)

8 helena | Web | 8. července 2012 v 14:04 | Reagovat
9 Radičik | E-mail | Web | 8. července 2012 v 22:07 | Reagovat

Zajímavý sekáček nebo co to je. Taky všechno mrazíme, loni jsme celý rok vařili polívky jenom z toho, co jsme si ze zahrádky zamrazili.

10 Vendy | Web | 9. července 2012 v 11:00 | Reagovat

Obdivuji ten sekáček a dřevěné miskovité prkénko. Zdá se, že patří k sobě - byla to sada?
A krásné bylinky máš, jen co je pravda. Tudlevá jsem se dívala na saturejku a mátu a taky jsem si říkala, že bych to měla už oškubat a něco s tím udělat...
Domácí bylinky jsou prostě domácí. :-)

11 helena | Web | 9. července 2012 v 11:31 | Reagovat

[9]:

[10]: Je to sekáček bylin,je to sada.
Domácí bylinky jsou bylinky. :-)

12 Hana Hávová | Web | 10. července 2012 v 17:27 | Reagovat

Taky zamrazuju co se dá . Jídlo se většinou sní , je nás doma hodně , ale když je něco zajímavého v krámě a je to v akci , tak se vyplatí toho koupit víc a zamrazit . Nebo když dostanu víc ovoce a nestačíme ho sníst a nemám čas ho zavařovat , tak mrazák je nejlepší volba .Jinak bylinky mám raději sušené , ale to věc názoru . :-)

13 helena | Web | 10. července 2012 v 17:33 | Reagovat

[12]:Bylinky samozřejmě,ale třeba taková bazalka se dá dobře zamrazit,usušená mi nechutná.Hanko né vždy je čas to všechno zpracovávat,že jó. :-)

14 Marie | 7. srpna 2012 v 13:12 | Reagovat

Já jsem letos také sklízela :-). Mám mátu. Loni jsem měla i bazalku, meduňku, oregano, klasika je petrželka a pažitka. Ale zjistila jsem, že je mražené nevyužívám :-(, zapomínám na ně :-x . Příští rok  plánuji, že se do toho opět vrhnu po hlavě, protože když vidím, jak kuchaři v tv přidávají do jídla čerstvé bylinky, tak se mlátím do hlavy, že jsem je nedala i letos :-D.

15 helena | Web | 7. srpna 2012 v 16:12 | Reagovat

[14]:Ono to chce koncentraci,mě se taky stává,že když začnou čerstvé bylinky,tak ty z mražáku pomalu zkompostuji. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama