Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Zelené natě na zimu

7. července 2012 v 14:46 | Helena |  Bylinky


Je čas myslet pomalu na zimu.
Sklízím a zamražuji zelené natě.





Bydlíme na vesnici,takže mražák je pořád v provozu,na nákupy nejezdíme tak často.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zelenykavalir | Web | 7. července 2012 v 16:16 | Reagovat

My zamražujeme také nať z petržele a ještě z celeru, kopr, květák, brokolici, hrášek. Pažitku jsme zatím nezkoušeli, ale ta roste i v zimě v kevětináči.
S tím mrazákem je pravda, že lidem ve městě se nevyplatí, ale na vesnici je to nutnost...

2 VendyW | Web | 7. července 2012 v 17:40 | Reagovat

Taky jsem dneska koukala na bylinkovník a říkala si jestli nezačít se sušením a mražením.....a ono jo! Ale mě se líbí ty německé názvy....ale proč? :-)

3 helena | Web | 7. července 2012 v 20:14 | Reagovat

[1]:Mražák je u nás nutnost,jsme sice vesnice,kde je všechno,potraviny,řezník,pekárna,autoopravna,domácí potřeby,obchod se záclonami,ubrusy a dokonce dvě banky,ale někdy musíme vyjet na větší nákup.Mrazíme hodně věcí-housky,chleba,vše co se dá ze zahrady a dokonce mléko,které naliju do zavařovacích lahviček a ony neprasknou,to jsem taky nevěděla.Když je mléko načaté,tak stojí v lednici kolikrát tak dlouho,až ho nakonec vyliješ,protože je prošlé a tak zmražuji co se dá.Nejsme ten typ,co nakupuje a vyhazuje. :-)

4 helena | Web | 7. července 2012 v 20:16 | Reagovat

[2]:Karel někdy taky vaří/sice už dlouho nevařil/ a tak aby věděl. ;-)

5 pizlik1 | E-mail | Web | 7. července 2012 v 20:18 | Reagovat

Já mrazím také všechno včetně housek a chleba.  Manžel nadává, že mu nezbyde ani chleba na topinky. :-)

6 helena | Web | 7. července 2012 v 20:32 | Reagovat

[5]:Od toho ten mražák je.

7 Šeříková | Web | 8. července 2012 v 9:59 | Reagovat

Jé, takhle si doma pěstovat.. :)

8 helena | Web | 8. července 2012 v 14:04 | Reagovat
9 Radičik | E-mail | Web | 8. července 2012 v 22:07 | Reagovat

Zajímavý sekáček nebo co to je. Taky všechno mrazíme, loni jsme celý rok vařili polívky jenom z toho, co jsme si ze zahrádky zamrazili.

10 Vendy | Web | 9. července 2012 v 11:00 | Reagovat

Obdivuji ten sekáček a dřevěné miskovité prkénko. Zdá se, že patří k sobě - byla to sada?
A krásné bylinky máš, jen co je pravda. Tudlevá jsem se dívala na saturejku a mátu a taky jsem si říkala, že bych to měla už oškubat a něco s tím udělat...
Domácí bylinky jsou prostě domácí. :-)

11 helena | Web | 9. července 2012 v 11:31 | Reagovat

[9]:

[10]: Je to sekáček bylin,je to sada.
Domácí bylinky jsou bylinky. :-)

12 Hana Hávová | Web | 10. července 2012 v 17:27 | Reagovat

Taky zamrazuju co se dá . Jídlo se většinou sní , je nás doma hodně , ale když je něco zajímavého v krámě a je to v akci , tak se vyplatí toho koupit víc a zamrazit . Nebo když dostanu víc ovoce a nestačíme ho sníst a nemám čas ho zavařovat , tak mrazák je nejlepší volba .Jinak bylinky mám raději sušené , ale to věc názoru . :-)

13 helena | Web | 10. července 2012 v 17:33 | Reagovat

[12]:Bylinky samozřejmě,ale třeba taková bazalka se dá dobře zamrazit,usušená mi nechutná.Hanko né vždy je čas to všechno zpracovávat,že jó. :-)

14 Marie | 7. srpna 2012 v 13:12 | Reagovat

Já jsem letos také sklízela :-). Mám mátu. Loni jsem měla i bazalku, meduňku, oregano, klasika je petrželka a pažitka. Ale zjistila jsem, že je mražené nevyužívám :-(, zapomínám na ně :-x . Příští rok  plánuji, že se do toho opět vrhnu po hlavě, protože když vidím, jak kuchaři v tv přidávají do jídla čerstvé bylinky, tak se mlátím do hlavy, že jsem je nedala i letos :-D.

15 helena | Web | 7. srpna 2012 v 16:12 | Reagovat

[14]:Ono to chce koncentraci,mě se taky stává,že když začnou čerstvé bylinky,tak ty z mražáku pomalu zkompostuji. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama