Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Fenyklový salát s pomeranči a sýrem

23. července 2012 v 21:59 | Hildegard von Bingen |  Recepty


Na 4 porce potřebujeme:

2 bulvy fenyklu
2 pomeranče
2 jablka
100g Appenzeller sýru
50g slunečnicových semínek

Marináda:

1 kelímek přírodního jogurtu
1 pol.lžíci slunečn.oleje
4 lístky šalvěje
2 čaj.lžičky citr.štávy
1 pol.lžíci medu

2 květy měsíčku
/trochu jsem ochutila solí,která v receptu není/

Má přijít 1 čaj,lžička Bertrámu,Galgantu - neměla jsem,nedala jsem.


Fenykl,jablka,sýr nakrájíme na kostičky,jeden pomeranč nakrájíme na kostičky a jeden vytlačíme na št'ávu.
Zeleń od fenyklu nakrájíme na ozdobení a já dala okvětní lístky měsíčku.
Vše zamícháme dohromady a spojíme marinádou.


Salát je velice chutný a já Vám přeji dobrou chut'.










 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Radičik | E-mail | Web | 23. července 2012 v 22:39

Opět dokonalé,není co dodat, jsi prostě mistryně kuchyní... :-)

2 Natty | Web | 24. července 2012 v 5:44

Helenko, ten ten bych si dala hned ;-)Super receptík a hlavně lehký a zdravý. Pěkný den. :-)

3 helena | Web | 24. července 2012 v 13:08

[1]:Díky. :-)

[2]: Nattynko díky a přeji taky krásný den. :-)

4 zelenykavalir | Web | 24. července 2012 v 22:13

Vypadá opravdu lákavě :-)

5 helena | Web | 25. července 2012 v 14:32
6 Angel of Phantasm»Mycaelis | Web | 30. července 2012 v 11:51

Ooo, vyzerá to chutne :)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama