Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Cuketa s česnekem

5. července 2012 v 10:19 | Helena |  Recepty


Konečně.Včera jsem sklidila první cuketu a tak jsem hezky poděkovala,a cuketu připravila jako delikatesu k večeři.Mnoho lidí cuketu nemusí,ale zkuste tenhle recept a uvidíte,že i cuketě přijdete na chut'.Na tento recept se hodí i trochu větší,ale ne moc velká.Ta je lepší na polévku.

Takže si cuketu nakrájíme na středně hrubé plátky a posolíme,popepříme.


Sami vidíte,že už jsou vevnitř jádra,ale to vůůůůůbec nevadí.
Na pánev nalijeme olivový olej,zahřejeme a pokládáme cukety osolenou,opepřenou stranou na olej.Okořeníme druhou stranu cukety.Ke konci smažení přidáme česnek,nesmažte ho dlouho,chutná jak zkažené víno,jak píše Hildegarda.


Když máte hodně cuket,můžete je osmažit,přelít olivovým olejem,nechat zchladnout,dát do nádobky a uchovat v lednici.Ale můžu říct,že tam nevydrží dlouho,chutnají fantasticky.
Já je mám ráda na chlebu s máslem,můžete je dát jako antipasti k studenému bufetu na zahradní párty a uvidíte,že nic nezůstane.


Česneku dejte podle své chuti,já dala dva zoubky,nakrájené na hrubší plátky,ale nesmažit dlouho.

Nezbývá,než popřát dobrou chut'.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 5. července 2012 v 12:05 | Reagovat

Může to být opravdu dobré, já dávám cuketu na kostičky nakrájenou do dušené zeleniny (cibule, paprika, hrášek, mrkvička), dochutit, okyselit, zahustit bramborovou moučkou a dávat na rýži nebo těstoviny. Je možné přidat kousky masa, jen takové ty zbytky nebo osmažené nudličky kuřecí či vepřové.

2 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 5. července 2012 v 12:05 | Reagovat

Česnek samozřejmě, ten já cpu , kam se dá. ;-)

3 zelenykavalir | Web | 5. července 2012 v 13:49 | Reagovat

Určitě zkusím, já z nich dělal karbenátky a nebo je pekl v troj obalu.
Jen mě vadí, že mají sklony k přílišnému nasáknutí olejem...

4 VendyW | Web | 5. července 2012 v 21:56 | Reagovat

Mám celou cuketovou kuchařku od Jany Štěpánkové, ale dělám z ní pár věcí. Takhle upravený jsme doma dělali buď lilek anebo brambory. Na plátky nakrájené, osušené, upečené na tále a házené do mísy se sádlem a utřeným česnekem....super mňamka....Ale tohle vypadá taky fajnově. Až bude cuketa vyzkouším. :-)

5 Radičik | E-mail | Web | 6. července 2012 v 13:56 | Reagovat

Konečně recept, který zužitkuje celou cuketu. Vždycky semínka odkráváme a vyhazujem, tak se už těším, vypadá to vážně lákavě. Přesně jak píšeš - ideální na zahradní párty.

6 Anie | Web | 24. srpna 2015 v 17:27 | Reagovat

Mňam cuketa !! taky to často dělám :) Jenom ji krájím na kolečka a používám jako přílohu například ke grilovanému masu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama