Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Bramborové placky/vafle/ s pórkem a sýrem

7. července 2012 v 14:32 | Helena |  Recepty




Pro dvě osoby potřebujeme.

1 větší pórek
1/2 kg brambor
2 pol.lžíce maizeny
1 pol.lžíci mléka
2 vajíčka
100 g nastrouhané Goudy
sůl,pepř,tlučený kmín

Pórek očistíme,umyjeme a nakrájíme na kolečka,oblanžírujeme ve vařící vodě,scedíme a necháme pořádně okapat.
Smícháme maizenu s mlékem a vejci.
Brambory oškrábeme ,umyjeme a nastrouháme a s pórkem a sýrem přidáme k maizeně s vejci.
Zamícháme,osolíme a opepříme.


Uděláme si dip:1 stroužek česneku,150 g kysané smetany a 2 pol.lžíce nasekané petrželky.
Vše smícháme dohromady.
Rozpálíme si vaflovač a postupně pečeme vafle,které podáváme s dipem.



Chtěla jsem,aby to vypadalo hezky,ale příště je udělám na pánvičce,a to z toho důvodu,že po druhé vafli se to začalo přichytávat,i když jsem dala olej.
Taky z toho důvodu,že bude méně umývání.
Zkoušela jsem je poprvé ve vaflovači,jsou velice chutné,což zvýrazní ještě dip.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jezinka | Web | 7. července 2012 v 16:12 | Reagovat

No Helenko nevypadá to špatně a určitě to chutná.Nemohla bys je udělat a přivézt? :D  :D

2 zelenykavalir | Web | 7. července 2012 v 16:20 | Reagovat

Už ani nemůžu psát, že to vyzkouším, protože tolik receptů co jsem tu na blogu viděl, to se nedá zvládnout za lidký život..

3 VendyW | Web | 7. července 2012 v 17:37 | Reagovat

No zrovna jsem se jevila že to je dobrej nápad ten vaflovač, mám ho taky, a ty nakonec že ne....že na pánvi....ale zajímavý recept....

4 pizlik1 | E-mail | Web | 7. července 2012 v 20:16 | Reagovat

Vypadá to moc hezky a musí to být i dobré. Určitě by mi to chutnalo. :-)

5 helena | Web | 7. července 2012 v 20:29 | Reagovat

[1]:Lepší bude,když přijedeš. :-)

[2]:Jsou moc dobré,mohu jen doporučit. ;-)

[3]:Udělej je raději na pánvičce,je s tím míń práce a umývání,věř mi. :-?

6 helena | Web | 7. července 2012 v 20:30 | Reagovat

[4]:Ilonko ty nejíš maso,tak to je něco pro tebe. ;-)

7 Radičik | E-mail | Web | 8. července 2012 v 22:09 | Reagovat

Škoda, že ty Tvoje krásně naservírované dobroty nejde aspoň virtuálně ochutnat. Sbíhají se mi vždy sliny. :-)

8 Vendy | Web | 9. července 2012 v 11:02 | Reagovat

Myslím že klidně to můžeš osmažit na pánvičce jako bramborák.
Koneckonců, bramborák se dá obměňovat. Jednou nám smažil kamarád bramboráky klasické, ale téměř bez mouky - a ty lupínky byly nádherně vidět, jak stébla. V druhé várce přidal červenou papriku, vynechal uzeninu, a místo ní dal nakrájenou cibuli.
Myslím že i s pórkem to může být príma mńamka. :-)

9 helena | Web | 9. července 2012 v 11:34 | Reagovat

[7]: :-)

[8]:Samozřejmě,v tom vaflovači se přichytávají.Ten hřebíček dělá ten dip. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama