Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Žampiónová omáčka se šunkou a nudlemi

19. června 2012 v 20:17 | Helena |  Recepty



Tato omáčka je velice jednoduchá a rychlá a bez šunky se výborně hodí
k plněnému řízku se sýrem a šunkou,když třeba něco oslavujete.

Budeme potřebovat pro 2 osoby:
250 g žampiónů
4 plátky vařené šunky
1 kysanou smetanu
olej,kari koření
sůl,pepř


Balíček nudlí 250 g,když zůstanou,tak udělám nějaký salát k večeři.


Takže dáme si vařit nudle do osolené vody,kde jsme přidali kapičku oleje,aby nevyzkypěly.
Tyhle nudle potřebují 7 minut,u vás nevím,různí se to,a uvaříme do měkka.
Žampióny očistíme,nakrájíme na plátky společně se šunkou a dáme na rozehřátý olej.
Přisypeme kari,já ho teda dávám víc,máme ho rádi a dává jídlu prima chut'.
Zamícháme,osolíme,opepříme a přidáme kysanou smetanu.


Mícháme tak dlouho,až se nám z toho udělá omáčka.
Mezitím máme hotové nudle,scedíme a přidáme k omáčce.


Vše promícháme a můžeme servírovat,dnes se salátem.


Když nemáte salát,můžete nakonec do omáčky přidat mražený hrášek a nechat ho prohřát,
nepotřebuje to dlouho,podáváte bez salátu.
Toto jídlo je hotové za 15 minut.
Tak dobrou chut'.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 pizlik1 | E-mail | Web | 19. června 2012 v 20:21 | Reagovat

Dobrý recept, určitě ho zkusím. :-)

2 Vendy | Web | 19. června 2012 v 22:00 | Reagovat

Dobré a jednoduché. Oceňuji rychlou přípravu, nerada vařím složitá jídla. Navíc dobře sehnatelné suroviny...
Príma tip! :-)

3 F(r)auW | Web | 20. června 2012 v 8:57 | Reagovat

Vypadá to velmi dobře....mňami....a je to jednoduché jak facka :-)

4 Radičik | E-mail | Web | 20. června 2012 v 12:07 | Reagovat

Helenko, začínám se bát otevírat Tvé příspěvky týkající se jídla - vždycky mě přepadne neukojitelná "žravost". Máš to totiž zpracované tak podrobně a lákavě, že za sebe pak neručím :-)

5 helena | Web | 20. června 2012 v 21:23 | Reagovat

[1]: :-)

[2]:Kdo má přes týden čas na dlouhé vyvařování? ;-)

[3]: Díky.:-)

[4]: Ale,ale,ale.Děkuji. :-)

6 Anie | Web | 24. srpna 2015 v 17:25 | Reagovat

Taky dělám, ale nikdy jsem nezkoušela dát k tomu tu šunku :) Jinak houby miluji !!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama