Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Čokoládová nirvána

26. června 2012 v 16:36 | Helena |  Téma týdne



Nejlepší zbrań na podzimní chmury.
Doporučeno českými psychiatry,ale pozor,
žádná z pojišt'oven náklady nehradí.


Budeme potřebovat pro 2 osoby:

75 g tmavé čokolády,nalámané
1 lžičku cukru,já dávám moučkový,kde mám vanilkový lusk nebo
1 tobolka vanilky podélně rozříznutá
250 ml mléka
150 ml smetany 12%
kakao na posypání




Všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme.
Stále mícháme,až se všechna čokoláda rozpustí.
Můžeme prošlehávat metlou,pak je čokoláda napěněná.




Nalijeme do skleniček a posypeme kakaem,můžeme ozdobit čokoládovýma hoblinkama.
Dnešní varianta je s kakaem.




A můžeme podávat,v zahradě kvete levandule a růžičky,které se přímo vybízely.


Naučte se španělsky:horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů,
namáčejí si v ní churros,provázky z koblížkového těsta.Španělé ji během varu
zahušt'ují lžičkou škrobu,rozmíchaného ve studeném mléce.Je pak ještě hladší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kirma-lee | Web | 26. června 2012 v 16:46 | Reagovat

Dala bych si... zbožňuji čokoládu ve všech podobách. Je to prostě droga :D

2 Nixmi | Web | 26. června 2012 v 16:55 | Reagovat

Pěkný recept :) Čokoládu miluji ve všech podobách, takže určitě někdy vyzkouším :))

3 Šeříková | Web | 26. června 2012 v 17:02 | Reagovat

Musí chutnat kouzelně :-)

4 pizlik1 | E-mail | Web | 26. června 2012 v 17:26 | Reagovat

Parádní recept, určitě vyzkouším, Dávat si to ale každý den, tak mám za chvíli metrák. :-)

5 Anett | E-mail | Web | 26. června 2012 v 17:40 | Reagovat

nemáš tam šlehačku ;-)  :-D  :-D

6 helena | Web | 26. června 2012 v 18:24 | Reagovat

[1]:Hmm,je a silná.Naštěstí člověk pořád ví,co po jejím požití dělá. :-)

[2]: :-)

[3]: Ano šeříková vílo. :-)

[4]: Všeho s mírou,já to dneska uvařila,protože je Karel nachlazený.
Dočetla jsem se,že čokoláda je dobrá proti kašli,ale byla jsem odmítnuta,na antibiotika nejsou vhodné mléčné produkty.Tak jsme to zdolaly s jeho švagrovou.Mńam. :-D

[5]: No,šlehačku už bych asi nezvládla Anett,ale ty si ji můžeš klidně dát. :-D

7 Robka | Web | 26. června 2012 v 19:02 | Reagovat

Až mě bude honit mlsná, vyzkouším. Horká čokoláda je slastná hlavně v chladném počasí:-)

8 hnedoockaVer | 26. června 2012 v 20:35 | Reagovat

Zajímavé :-) děkuji za recept

9 F(r)auW | Web | 27. června 2012 v 8:18 | Reagovat

Jaj, to vypadá dobře :-) jenže já si na ten recept stejně nevzpomenu až bude třeba....

10 helena | Web | 27. června 2012 v 13:55 | Reagovat

[7]:My si dali včera a mě zasytila tak,že jsem večer neměla vůbec hlad.

[8]:Prosím. :-)

[9]: :-)  :-)

11 zelenykavalir | Web | 27. června 2012 v 14:13 | Reagovat

Nápoj je velmi lákavý. Budu muset vyzkoušet. Hezké prostírání.:-)

12 helena | Web | 27. června 2012 v 14:44 | Reagovat

[11]: :-) Díky.

13 edithhola | E-mail | Web | 28. června 2012 v 21:35 | Reagovat

Je opravdu hustá, že v ní stojí lžička? nemám ráda horkou čokoládu, co je jen hustší kakao.

14 helena | Web | 29. června 2012 v 10:24 | Reagovat

[13]:Lžička v ní nestojí,ono je pak asi lepší to zahustit jak ve Španělsku-lžičkou škrobu,ale nemám vyzkoušeno. :-)  :-)

15 Radičik | E-mail | Web | 29. června 2012 v 11:02 | Reagovat

Zvolil bych tu tobolku vanilky. Velice příjemně mi vanilkový lusk voní. JInak skvělá inspirace, jako vždy v Tvém podání a to aranžování - Ty by sis mohla směle otevřít nějakou cukrárnu, máš na to! Tvé fotky vypadají vždy lákavě, díky za tip.

16 Lucerna | Web | 29. června 2012 v 11:35 | Reagovat

Mnaam, to vypada uzasne! Vyskusam :-)

17 helena | Web | 29. června 2012 v 18:06 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama