Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Recept na pročištění krve

10. května 2012 v 16:09 | Zdroj:Neznámá moc Luny |  Bylinky


Recept na pročištění krve.

Mnoho nemocí má původ ve "špatné krvi",kterou je často možné poznat podle nezdravě vyhlížející a nečisté pokožky a v laboratoři podle vysokého obsahu cholesterolu a močoviny atd...
Kůra pročištění krve kopřivami až do odeznění poruchy tady může vykonat mnoho dobrého.
I každému zdravému člověku vyžene jarní kůra z těla jarní únavu.
Kůra podporuje činnost měchýře a ledvin,zažívacích orgánů a dodá tělu mnoho
látek a vitamínů.

Při ubývajícím Měsíci pijte /pokud možno odpoledne mezi 15. a 19. hodinou/co nejvíc kopřivového čaje/asi 2 L,na to množství čaje počítejte dvě plné polévkové lžíce koření/.
Pak 14 dní počkejte a při příštím ubývajícím Měsíci kůru opakujte,a to tak dlouho,dokud se potíže
nezmenší nebo nezmizí.Pro zdravého člověka stačí jako kůra 2 x 14 dní při ubývajícím Měsíci.

Kopřivy sbírejte nejlépe také při ubývajícím Měsíci.Používejte jen mladé listy.Na jaře samozřejmě dáváme přednost čerstvým kopřivám před sušenými.
Četla jsem,že nejlepší sběr kolem 14.hodiny odpoledne.

Stojí-li Měsíc právě ve znamení/Panna,Býk,Kozoroh/,nasbírejte trochu víc než pro denní potřebu a sušte listy na zimu.
Pravou kůru pročišt'ování krve v zimě dělat nemusíte,ale tu a tam po těžkém jídle vypít šálek kopřivového čaje je dobrá věc,například o Vánocích,v čase bohatém na kalorie.
Dny země jsou vůbec zvlášt' vhodné,abyste udělali něco pro svou krev.




Děkuji za návštěvu.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. května 2012 v 16:31

Zdravím, zase další pěkný blog, který stojí za to číst. Dám si vás do oblíbených, abych mohla častěji zajít. ;-)

2 helena | Web | 10. května 2012 v 16:36

[1]:Já dnes udělala totéž ;-)

3 Karel DC | E-mail | Web | 11. května 2012 v 16:28

Čaj z kopřiv patří mezi mé nejoblíbenější. Ještě mi moc chutná meduňkový a mátový. Nedávno jsem objevil i sáčkový čaj prodávaný pod názvem Sedmero bylin. To už sice není přímo z toho, co si sama vypěstuješ, ale chuťově je vážně dobrý.

4 helena | Web | 11. května 2012 v 16:39

[3]:Já dnes piji čaj z květů černého bezu a petrklíče.Ještě staré zásoby,bez začne kvést co nevidět,tak doplníme zásoby.
Sedmero bylin - proč né,neznám tuto směs.

5 Karel DC | E-mail | Web | 11. května 2012 v 17:09

[4]: Doporučuji někdy ochutnat. Je běžně k dostání, dokonce i v supermarketech http://www.jaso.cz/pic_zbozi/3moka3100724.jpg

6 pizlik1 | E-mail | Web | 12. května 2012 v 19:42

Čaj s kopřiv je dobrý, ale bohužel já po něm dostávám strašnou chuť k jídlu, doslova žravost.

Kdysi jsem si dělala i zázračný lektvar z oddenků kopřiv. Nechaly se louhovat 24 hodin a pak se to pilo. :-)

7 helena | Web | 12. května 2012 v 20:01

[6]:Na každého z nás působí jinak,ale Ilonko,ty to vyběháš. :-)  ;-)

8 Marie | 7. srpna 2012 v 13:01

Na jaře jsem si dělala také očistnou kůru, ale ze sušených kopřiv. Mám obrovskou chuť si je natrhat, ale kde? Jsem na malém městě a asi bych si to tady netroufla nikde. Myslíte, že třeba od strejdy z vesnice ze zahrady by to šlo? :-)

9 helena | Web | 7. srpna 2012 v 15:45

[8]:Určitě,nejlépe je na jaře,ale když se kopřivy zkosí,můžete sbírat po druhé. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama