Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Recept na pročištění krve

10. května 2012 v 16:09 | Zdroj:Neznámá moc Luny |  Bylinky


Recept na pročištění krve.

Mnoho nemocí má původ ve "špatné krvi",kterou je často možné poznat podle nezdravě vyhlížející a nečisté pokožky a v laboratoři podle vysokého obsahu cholesterolu a močoviny atd...
Kůra pročištění krve kopřivami až do odeznění poruchy tady může vykonat mnoho dobrého.
I každému zdravému člověku vyžene jarní kůra z těla jarní únavu.
Kůra podporuje činnost měchýře a ledvin,zažívacích orgánů a dodá tělu mnoho
látek a vitamínů.

Při ubývajícím Měsíci pijte /pokud možno odpoledne mezi 15. a 19. hodinou/co nejvíc kopřivového čaje/asi 2 L,na to množství čaje počítejte dvě plné polévkové lžíce koření/.
Pak 14 dní počkejte a při příštím ubývajícím Měsíci kůru opakujte,a to tak dlouho,dokud se potíže
nezmenší nebo nezmizí.Pro zdravého člověka stačí jako kůra 2 x 14 dní při ubývajícím Měsíci.

Kopřivy sbírejte nejlépe také při ubývajícím Měsíci.Používejte jen mladé listy.Na jaře samozřejmě dáváme přednost čerstvým kopřivám před sušenými.
Četla jsem,že nejlepší sběr kolem 14.hodiny odpoledne.

Stojí-li Měsíc právě ve znamení/Panna,Býk,Kozoroh/,nasbírejte trochu víc než pro denní potřebu a sušte listy na zimu.
Pravou kůru pročišt'ování krve v zimě dělat nemusíte,ale tu a tam po těžkém jídle vypít šálek kopřivového čaje je dobrá věc,například o Vánocích,v čase bohatém na kalorie.
Dny země jsou vůbec zvlášt' vhodné,abyste udělali něco pro svou krev.




Děkuji za návštěvu.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. května 2012 v 16:31

Zdravím, zase další pěkný blog, který stojí za to číst. Dám si vás do oblíbených, abych mohla častěji zajít. ;-)

2 helena | Web | 10. května 2012 v 16:36

[1]:Já dnes udělala totéž ;-)

3 Karel DC | E-mail | Web | 11. května 2012 v 16:28

Čaj z kopřiv patří mezi mé nejoblíbenější. Ještě mi moc chutná meduňkový a mátový. Nedávno jsem objevil i sáčkový čaj prodávaný pod názvem Sedmero bylin. To už sice není přímo z toho, co si sama vypěstuješ, ale chuťově je vážně dobrý.

4 helena | Web | 11. května 2012 v 16:39

[3]:Já dnes piji čaj z květů černého bezu a petrklíče.Ještě staré zásoby,bez začne kvést co nevidět,tak doplníme zásoby.
Sedmero bylin - proč né,neznám tuto směs.

5 Karel DC | E-mail | Web | 11. května 2012 v 17:09

[4]: Doporučuji někdy ochutnat. Je běžně k dostání, dokonce i v supermarketech http://www.jaso.cz/pic_zbozi/3moka3100724.jpg

6 pizlik1 | E-mail | Web | 12. května 2012 v 19:42

Čaj s kopřiv je dobrý, ale bohužel já po něm dostávám strašnou chuť k jídlu, doslova žravost.

Kdysi jsem si dělala i zázračný lektvar z oddenků kopřiv. Nechaly se louhovat 24 hodin a pak se to pilo. :-)

7 helena | Web | 12. května 2012 v 20:01

[6]:Na každého z nás působí jinak,ale Ilonko,ty to vyběháš. :-)  ;-)

8 Marie | 7. srpna 2012 v 13:01

Na jaře jsem si dělala také očistnou kůru, ale ze sušených kopřiv. Mám obrovskou chuť si je natrhat, ale kde? Jsem na malém městě a asi bych si to tady netroufla nikde. Myslíte, že třeba od strejdy z vesnice ze zahrady by to šlo? :-)

9 helena | Web | 7. srpna 2012 v 15:45

[8]:Určitě,nejlépe je na jaře,ale když se kopřivy zkosí,můžete sbírat po druhé. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama