Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Guláš z divočáka

3. března 2012 v 11:10 | Helena |  Recepty
Včera jsem dostala chut' uvařit něco,co nevařím každý týden.V mražáku jsem našla maso na guláš z divokého prasete,a tak bylo rozhodnuto.
Jelikož guláš potřebuje hodně času,dělám ho vždy v tlakovém hrnci,je to rychlejší,a můžu si už ráno trochu předvařit a v poledne dodělat.
Na oleji osmažím cibulku,přidám maso,uberu teplotu a nechám trochu táhnout,zaleju červeným vínem,osolím,opepřím,2 zrnka nového koření,bobkový list,dám poklici a nechám vařit.Osobně mám ráda,když se maso trochu přichytí,ale pozor nepřipálí,má pak nádhernou tmavou barvu.
Nebo moje vychytávka,jste-li houbaři,nasbírat houby,usušit a rozemlít na prášek,který používám na dochucení a také na obarvení omáčky.
Guláš v tlakovém hrnci vařím zhruba 1 hod. na středním plameni,tzn.na elektr.5.
Na konec zahušt'uji škrobovou moučkou,rozkvedlanou s vodou.
K tomu jsem uvařila v páře růžičkovou kapustu a bramborové knedlíky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miloslava | Web | 4. března 2012 v 17:05 | Reagovat

Helen,tak toto jsem ještě nejedla,může to být docela dobrý...

2 zelenykavalir | Web | 22. června 2012 v 11:39 | Reagovat

Tak já takový guláš jídávám docela často.
Ale červené víno nedávám, u nás to moc ostatním nechutná...
Zahusťuji usušeným nastrouhaným chlebem.
Nejsem přítelem talkáčů, maso potřebuje dýchat, ale záleží na tom jak bylo prase staré...

3 helena | Web | 22. června 2012 v 11:55 | Reagovat

[2]:Víno každý nemusí,my ho můžeme.
S chlebem zahuštěný guláš je dobrý.
Nevím co znamená talkáč. :-)

4 zelenykavalir | Web | 22. června 2012 v 13:26 | Reagovat

[3]: talkáč = tlakáč hrnec, překlep :-D
U nás víno můžem jen ve skleničce:-)
Mě osobně v jídle nevadí...

5 milan | 15. listopadu 2014 v 17:02 | Reagovat

ta škrobová moučka na konec, tak to je síla

6 Honza | Web | 5. února 2017 v 18:09 | Reagovat

Na obrázku ten guláš vypadá moc hezky! :) Já bych si ho doplnil ještě o čerstvou cibulku. Kdybyste někdy hledala další inspiraci, můžete se podívat na recepty u nás na webu http://hovezigulas.eu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama