Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Zeleninová polévka

22. února 2012 v 9:53 |  Recepty
2 hrnky na hrubo nastrouhané nebo na kostičky pokrájené zeleniny
(mrkev,celer,petržel,pastinák,cuketa,květák,brokolice,zelí,kedluben,červená řepa,porek)
1 velká na jemno pokrájená cibule
1 lžíce rostlinného másla nebo oleje
asi 1 lžička soli
asi 1 lžička jablečného octa
3 lžíce celozrné mouky,celozrné strouhanky nebo vloček
na jemno nasekaná zeleninová nat' na posypání (pažitka,petržel,kerblík)
1 lžíce libečku
1 lžíce sojové omáčky
Zeleninu vaříme v litru vody společně s moukou.Potom přidáme zbývající suroviny s výjimkou másla a ještě krátce vaříme.Těsně před podáváním rozpustíme v polévce máslo.
Podáváme posypané zeleninovou natí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama