Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Zeleninová polévka

22. února 2012 v 9:53 |  Recepty
2 hrnky na hrubo nastrouhané nebo na kostičky pokrájené zeleniny
(mrkev,celer,petržel,pastinák,cuketa,květák,brokolice,zelí,kedluben,červená řepa,porek)
1 velká na jemno pokrájená cibule
1 lžíce rostlinného másla nebo oleje
asi 1 lžička soli
asi 1 lžička jablečného octa
3 lžíce celozrné mouky,celozrné strouhanky nebo vloček
na jemno nasekaná zeleninová nat' na posypání (pažitka,petržel,kerblík)
1 lžíce libečku
1 lžíce sojové omáčky
Zeleninu vaříme v litru vody společně s moukou.Potom přidáme zbývající suroviny s výjimkou másla a ještě krátce vaříme.Těsně před podáváním rozpustíme v polévce máslo.
Podáváme posypané zeleninovou natí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama