Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Libeček

21. února 2012 v 15:15 | Hildegard von Bingen |  Hildegard von Bingen


Libeček je mírně teplý.Když ho někdo jí syrový,dělá ho rozplývalým a odhaluje jeho povahu.Ale pokud ho někdo vaří bez dalšího koření,ovládne ho smutek a apatie v mysli i na těle. Lidé věřili:"člověk,který něco od této byliny nosil u sebe,byl všemi lidmi rád viděn a chráněn před vším nebezpečenstvím."
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Berta | 21. února 2012 v 17:38 | Reagovat

Libeček přidávám do polévky, syrový jsem ho nezkoušela. Usuším si v létě třeba pár semínek do sáčku a budu zkoumat, co to se mnou udělá.

2 helenasychrova | E-mail | 21. února 2012 v 18:10 | Reagovat

Já ho dávám také do polévky a když vařím brambory,tam dávám také kmín,kvůli solaninu[1]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama