Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Libeček

21. února 2012 v 15:15 | Hildegard von Bingen |  Hildegard von Bingen


Libeček je mírně teplý.Když ho někdo jí syrový,dělá ho rozplývalým a odhaluje jeho povahu.Ale pokud ho někdo vaří bez dalšího koření,ovládne ho smutek a apatie v mysli i na těle. Lidé věřili:"člověk,který něco od této byliny nosil u sebe,byl všemi lidmi rád viděn a chráněn před vším nebezpečenstvím."
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Berta | 21. února 2012 v 17:38 | Reagovat

Libeček přidávám do polévky, syrový jsem ho nezkoušela. Usuším si v létě třeba pár semínek do sáčku a budu zkoumat, co to se mnou udělá.

2 helenasychrova | E-mail | 21. února 2012 v 18:10 | Reagovat

Já ho dávám také do polévky a když vařím brambory,tam dávám také kmín,kvůli solaninu[1]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama