Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský


Stejně jako tělo dokáže tolerovat jen určitou dávku radiace, je i naše mysl schopná vstřebat
jen omezené množství hrůzy, a pak přestane vnímat, aby se ochránila. Je to vlastně logické.
Možná, že když je hrozba větší než si dokážeme představit, tak se bráníme tím, že tomu odmítáme uvěřit.





Knedlíky

22. února 2012 v 11:32 |  Recepty
3 hrnky celozrné mouky přesáté
1/2 hrnku hl.mouky
1 lžička soli
2 lžičky droždí
1 lžíce oleje
Necháme nakynout.

Uděláme knedlíky různobarevné:
1. oranžové - 1 hrnek jemně nastrouhané dýně nebo
1 hrnek jemně nastrouhané mrkve s trochou citr,štávy
2. červené - vařená červená řepa
3. fialové - velmi jemně nastrouhané červení zelí
4. zelené - 1/2 lžičky sušené bazalky nebo
1/2 hrnku nasekané petrželové natě nebo
1/2 hrnku nasekaného najemno špenátu
5. Trochu těsta udělat z bílé mouky
Necháme kynout a vaříme 15 min. v páře.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama