Dobré knihy jsou brusem rozumu, pilníkem soudnosti a balšámem očí. Jan Amos Komenský

Knedlíky

22. února 2012 v 11:32 |  Recepty
3 hrnky celozrné mouky přesáté
1/2 hrnku hl.mouky
1 lžička soli
2 lžičky droždí
1 lžíce oleje
Necháme nakynout.

Uděláme knedlíky různobarevné:
1. oranžové - 1 hrnek jemně nastrouhané dýně nebo
1 hrnek jemně nastrouhané mrkve s trochou citr,štávy
2. červené - vařená červená řepa
3. fialové - velmi jemně nastrouhané červení zelí
4. zelené - 1/2 lžičky sušené bazalky nebo
1/2 hrnku nasekané petrželové natě nebo
1/2 hrnku nasekaného najemno špenátu
5. Trochu těsta udělat z bílé mouky
Necháme kynout a vaříme 15 min. v páře.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama